De Tre Spillemænd

Christian Søgaard


rejste som ung student til Grønland og lærte der at spille på harmonika. I 12 år var han i mesterlære i Povl Dissings Trio, inden han selv sprang ud som sanger. I mange år var han kapelmester for Rasmus Lyberth. Et højdepunkt var deres optrædener i Londons Royal Albert Hall.

Morten Nordal


der i 2002 blev kåret som Årets Fynske Jazzmusiker, er kendt for en mesterlig teknik, der giver ham mulighed for en udtryksfuldhed, der nærmest giver stemme til guitaren. I årenes løb har han bl.a. kunnet opleves som flittigt benyttet solist, som teatermusiker, i folkmusikbigbandet Habadekuk og i Tip Toe Bigband.
 

Jens Holgersen


er den der med sin kontrabas lægger musikkens solide og særdeles velswingende bund. Jens har en årelang karriere som bassist indenfor jazz og folkemusik. I 2018 modtog han Den Levende Musikpris fra kollegerne i DMF Svendborg. Se www.jensholgersen.dk

 
 
Christian Søgaard Trio


har spillet Jazz, Viser og Verdensmusik siden 2005. Et frugtbart samarbejde med tekstforfatterne Pernille Plaetner og Rune T Kidde, har i høj grad medvirket til trioens originalitet. En lang række spillesteder landet over har efterhånden haft besøg af de tre spillemænd (se kalenderen).

I 2013 indledtes et samarbejde med Morten Carlsen (New Jungle Orchester) der medvirker som solist på saxofon og taragot ved udvalgte koncerter og cd'en "Stjerne langt fanden i vold".

Mange andre musikalske opgaver er det også blevet til hen af vejen. Christian har lært at spille harmonika i Grønland og har et nært kendskab til traditionel grønlandsk musik. Derfor er det helt naturligt når trioen transformere sig til Christian Søgaard Polka/Vajgat Band og underholder med grønlandsk dansemusik en hel aften. Ofte er det sammen med den legendariske grønlandske sanger Ulf Fleischer.

Christian Søgaard Jazz á la Django Trio dækker over når trioen spiller cafejazz fra 30'erne.

Den rendyrkede dansemusik er dem heller ikke fremmed. Christian Søgaard Trio Grande er med tilføjelsen af sangerinde og trommeslager et fuldendt orkester, når det gælder standartdanse som quickstep, cha-cha-cha, engelskvals, rumba og jive m.v.

Endvidere kan man opleve trioen som backing for den afrikanske jazz/soul/gospel sangerinde Miriam Mandipira.

Siden 2006 har trioen spillet en række koncerter med Rune T Kidde. Det var et stor chok for alle, da han pludselig døde 21. oktober 2013. Læs DR´s nekrolog I 2017 begyndte CST at optræde med en speciel Fortællekoncert. Som er en fortælleing om Runes liv.

I 2014 og 2015 medvirkede CST på Peter Abrahamsens Kaj Munk og Emil Aarestrup cd'er 

Den Blå Anemone og Souvenir

Christian Søgaard Trio realease med Stjerne langt fanden io vold på Storm P museet:

">Frederiksberg Lokal TV udsendelse fra cd release